Wendy Verkleij

Burgemeester Uitgeest

Wendy Verkleij

Of je een vitaal en dynamisch bedrijfsleven ziet als het hart van de samenleving of als de ruggengraat, dat maakt mij niet zoveel uit. Goed ondernemerschap is hoe dan ook de motor van de economie: landelijk, regionaal en lokaal. Dit heb ik van nabij mogen ervaren.

Als burgemeester van Uitgeest zet ik mij daarom in voor een klimaat waarin ondernemerschap volop kansen krijgt.

Overheden kunnen daaraan beslist een bijdrage leveren. Al was het maar door zich goed op de hoogte te stellen van de behoeften die bij ‘hun’ bedrijven leven. Door beleid af te stemmen met andere overheden en geen nodeloze barrières op te werpen. Door mee te denken als het gaat om ruimte en het creëren van banen.
Dat lijkt simpel, maar dat is het niet. Op de eerste plaats is daarvoor nodig elkaar goed te leren kennen. In de praktijk van alledag komt het daar soms onvoldoende van. BeterBusiness voorziet wat dat betreft in een behoefte: een platform waar bedrijfsleven en overheid van de interessante regio Haarlem tot en met de IJmond en wijde omtrek elkaar treffen bij tal van leerzame, onderhoudende en nuttige activiteiten.
Een goed ondernemersklimaat kan niet bestaan zonder goede contacten met de overheid. Maar het omgekeerde is waarschijnlijk even waar: een goed functionerende overheid kan het niet stellen zonder een gezond bedrijfsleven. Beter kan ik het belang van BeterBusiness niet omschrijven.

 

 

 

Artikelen