Partnerbijeenkomsten

Jaardiner Raad van Aanbeveling in de Gravenzaal

Op dinsdag 23 januari 2018 was het stadhuis Haarlem het toneel voor het jaarlijkse diner van de ‘Raad van Aanbeveling’ en de bestuurder in de regio.  Gastheer burgemeester Jos Wienen had de Gravenzaal als decor voor dit diner beschikbaar gesteld. Het was de zevende keer  dat dit uniek diner werd gehouden.

Voor de  nieuwe burgemeesters Astrid Nienhuis (Heemstede) en Elbert Roest (Bloemendaal) was deze eerste kennismaking een uiterst plezierige aangelegenheid. In het openingswoord onderstreepte Jos Wienen de waarde van deze historische locatie als ook de waarde van een goede verbinding van ondernemers en bestuurders. Onder het genot van bijzondere wijnen, die door de vaste cateraar van de gemeente Haarlem zorgvuldig op het menu waren afgestemd, konden de genodigden genieten van een heerlijk diner. De indrukwekkende kroonluchters, de gebrandschilderde ramen en de majestueuze bordestrap van de Gravenzaal maakten de beleving van dit exclusieve diner compleet.

De puntdichter Jan Pieterse was dit jaar het ontspannen intermezzo. Na het lezen van een gedicht, reikte hij zijn bundel uit, afwijkend van zijn handelsmerk; de bundels na het lezen in het publiek te gooien. “Geen gegooi hier, ik zal het netjes overhandigen.”

We laten ons nieuwe geluid horen!

Brigitte schetste de nieuwe ontwikkelingen van BeterBusiness aan de hand van de Mini Speaker; ‘We laten ons nieuwe geluid horen! Met, voor en door partners slaan we samen nieuwe wegen in. Één van de vernieuwingen betreft de Bedrijfs Thema’s. Binnen deze thema’s maken we ook weer creatieve verbindingen van partners. Zo zijn we actief op de thema’s Arbeid, Duurzaamheid. Het thema Veiligheid werd expliciet genoemd. De eerste afspraak hierover staat in de agenda. Want door de verbinding krijg je nieuwe richting en dat brengt verandering.’

Zoals een van de partners het zo mooi zei: “Ik wil dit diner nooit missen, vooral omdat het prettig is om als ondernemers met elkaar en met burgemeesters in de regio in gesprek te zijn op een informele manier. De informele, gezellige sfeer is  de toon die het partnerschap van BeterBusiness zo uniek maakt.”

De minispeaker van partner Van der Storm werd gelijk in gebruik genomen. Bij de koffie werden nog de laatste afspraken gemaakt, waarna ieder weer huiswaarts ging.

Onno van Middelkoop heeft de sfeer weer mooi vereeuwigd in deze foto serie.