Thema’s

Wat zijn

Thema’s

In deze rubriek brengen we ondernemers thematisch met elkaar in contact. De thema’s zijn allemaal actueel in de Metropool Regio Amsterdam, specifiek ook in IJmond en Zuid-Kennemerland. BeterBusiness partners nodigen elkaar uit of wij initiëren een bijeenkomst over een van de thema’s. Door de korte lijnen met specialisten bij de Provincie en Gemeenten, vergroten we ook onze invloed in de regio.

Arbeid

Het thema ‘Arbeid’ lijkt in de 21e eeuw snel van karakter te veranderen. Niet alleen door technologische ontwikkelingen en nieuwe wet- en regelgeving, maar ook door de transitie naar ‘Inclusief Werkgeverschap’.

Circulair

De transitie naar een circulaire economie, waarbij het optimaal inzetten en hergebruiken van grondstoffen in de verschillende schakels van de productieketen centraal staat, biedt nieuwe kansen voor het bedrijfsleven.

Creatief

De creatieve industrie is als economische sector ontstaan tussen de traditionele sectoren en de cultuursector. De sector groeit nog altijd hard en wordt het sterkst vertegenwoordigd in de cultuurmetropool Amsterdam.

Duurzaamheid

Binnen organisaties zien we steeds vaker hoe een visie op duurzaamheid wordt vertaald naar een strategie, waarbij zowel CO2 reductie en energie- en klimaatverandering als sociale verduurzaming actueel zijn.

Gezondheid

De invloed van gezondheidsmanagement wordt steeds groter. Het verbeteren van de vitaliteit van uw organisatie en de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers zijn actuele onderwerpen.

Investeren

Risico en rendement gaan hand in hand; een ondernemer weet dit als geen ander. Investeringskansen gaan gepaard met vraagstukken over financiering, rendement en vermogensbeheer en de toekomst van fiatgeld is onzeker.

Internationaal

Internationaal ondernemen betekent onder andere het vergroten en vergemakkelijken van businesskansen in de internationale markten. Maar wat komt er allemaal kijken bij internationaal ondernemen?

Mobiliteit

Terwijl het mobiliteitssysteem onder druk staat groeit de behoefte aan mobiliteit. De provincie wil mobiliteit dan ook ‘efficiënter’ maken op vier vlakken; keuzevrijheid, infrastructuur, verduurzaming en samenwerking.

Ondernemer

Een goede verzorging van de innerlijke én uiterlijke mens is essentieel voor ondernemers. In het thema 'Ondernemer' presenteren wij dan ook partners die u hierbij kunnen ondersteunen en/of begeleiden.

Startups

Startups zijn altijd op zoek naar een schaalbaar én herhaalbaar businessmodel en worden ook wel de 'vaandeldragers' van de economie genoemd.. Ze zijn relatief jong en worden gedreven door technologie.