Partnerbijeenkomsten

Terugblik: BeterBusiness Boost #3

Maandag 25 januari vond de derde editie van de BeterBusiness Boost plaats. Opnieuw een succesvolle editie waarbij een grote groep partners aanwezig was!

Brigitte startte het online event met een kort welkomstwoord en enkele voorbeelden van waardevolle business verbindingen tussen partners die afgelopen periode waren gelegd.

Jolanda Beijer | Patronaat

Daarna was het woord aan Jolanda Beyer, Patronaat, en Okrah Donkor, Triple ThreaT. Deze derde editie van de Boost was gepland bij Patronaat. Maar door de aangescherpte Covid maatregelen, werd uiteindelijk gekozen voor een online editie. Jolanda nodigt ons op een ander moment uit, en gaf aan dat ook Patronaat zich aan de nieuwe situatie aangepast heeft.

Business TIP: download de Patronaat app, wordt vriend of koop online kaartjes om Patronaat te steunen!

Okrah Donkor | Triple ThreaT

Okrah vertelde over hoe ze met Triple ThreaT in de afgelopen jaren een aanpak hebben ontwikkeld om jongeren te bereiken. Een aanpak die aanspreekt én groot effect heeft. 500 Jongeren, de “leiders van de toekomst”, zijn onderdeel van de positieve Triple Threat omgeving, waarbij zij de mogelijkheid krijgen om hun volledige potentie te benutten.

Partners zijn die samen met Triple ThreaT meer impact willen maken op de jongeren kunnen Okrah bereiken via okrah@triplethreat.nl. Daarnaast verwijst hij iedereen graag door naar het membership programma en merchandise.

Astrid Nienhuis | Burgemeester Heemstede

Burgemeester van Heemstede, Astrid Nienhuis, onderstreepte ook het belang om jongeren in een vroeg stadium te bereiken en te motiveren. Het onderwerp is haar nauw aan het hart. Mede door de inspiratie via het European Youth Parliament is zij met middelbare scholen in gesprek om de profielwerkstukken van leerlingen meer te laten aansluiten op de actuele samenleving, ondernemersvraagstukken en de vragen waar gemeenten mee zitten.

Wil je meer weten of heb jij een geschikt vraagstuk? Neem contact met ons op via info@beterbusiness.nl of bel ons.

Rik de Fluiter | Raaf & Wolf

Rik de Fluiter van Raaf & Wolf vertelde vervolgens hoe hij via de BeterBusiness Boost verder kennis maakte met partner Inholland. Door een mooie samenwerking tussen de twee partners werd binnen 24 uur een stageplaats bij Raaf & Wolf ingevuld door een leerling van Inholland.

En dat was een succes! De stagiaire bleek een echt talent. Ze heeft ondertussen een contract aangeboden gekregen, en begint volgende maand als vaste werknemer bij Raaf & Wolf.

Donald Voskuil | Tata Steel

Donald Voskuil toonde in zijn presentatie de Roadmap voor de omgeving en de klimaatplannen voor de energietransitie waar momenteel hard aan wordt gewerkt met veel verschillende partijen bij Tata Steel in IJmuiden. Het bedrijf wordt in de komende jaren getransformeerd naar een geheel ander staalbedrijf. Bekijk de presentatie sheets van Donald hier.

Een dergelijk transitieprogramma kan alleen succes hebben als je met alle stakeholders, inclusief omwonenden en gemeenten, contact hebt. De nieuwe aanpak van Tata Steel gaat tijd kosten, maar stap voor stap worden de veranderingen zichtbaar.

Heb je business input, vragen, ideeën? Mail ze naar info@beterbusiness.nl Wij leggen graag de betekenisvolle business verbindingen.

Na afloop van het inhoudelijke programma schakelden we over naar een andere tool. Het was even wennen, maar de partners die erbij waren vonden het een mooie manier om online netwerken krachtiger te maken.

Alle ontvangen feedback gaan we verwerken, zodat we 15 februari bij Business Boost #4 een nog sterkere online bijeenkomst hebben.

Noteer dus alvast 15-02-2021 in je agenda, of, sterker nog: meld je nu al aan via deze link.

Alle sprekers hartelijk dank voor jullie verhaal!