Techport

Henno van Horssen

Techport

Techport: voor de toekomst van de maak- en onderhoudsindustrie.

Binnen de publiek-private samenwerking Techport werken meer dan 50 bedrijven en scholen samen aan nieuwe innovaties, het actualiseren van opleidingen, de ontwikkeling van bijscholingsprogramma en de werving van jong (techniek)talent.

Het focus thema is de digitalisering van de industrie: Smart Industry en Smart Maintenance. Op die manier werken aan een slimme en duurzame industrie en regio.

Fieldlab Smart Maintenance Techport
Een bijzondere samenwerking binnen Techport is het Fieldlab Smart Maintenance. Een consortium van bedrijven, onderwijs- en kennisinstellingen werken samen aan smart maintenance: de voorspelbaarheid van onderhoud op basis van data.

We ontwikkelen algoritmen waarmee onderhoud van fabrieksinstallaties voorspeld kan worden en testen met verschillende type sensoren op verschillende installaties. In ons fieldlab onderscheiden we 4 verschillende werkstromen:

1. De proeffabriek, waar we experimenteren met sensoren op pompen en motoren.
2. Use-cases in de fabrieken o.a. bij Tata-Steel, waarbij diverse installaties worden uitgerust met sensoren.
3. Business innovation, hoe kunnen we ontwikkelde kennis en techniek opschalen en welke samenwerkings- en verdienmodellen passen hierbij.
4. Het ontwikkelen van onderwijs op basis van de nieuwste inzichten.

Wij zijn continu op zoek naar partners die een bijdrage willen leveren aan de toekomst van de maak- en onderhoudsindustrie. Graag gaan we het gesprek aan over de bijdrage die je kan leveren en waar je naar op zoek bent.

Bekijk deze video om te zien hoe het Fieldlab Smart Maintenance Techport van waarde is voor het vergroten van kennis en de business:

 

 

Actief in thema's

 

Artikelen

 

 

 

 

Tags: