Sustainable Urban Delta bij Tegenlicht op NPO2

Sustainable Urban Delta bij Tegenlicht op NPO2

BeterBusiness inspirational Sustainable Urban Delta (SUD) ondersteunt megasteden bij het maken van keuzes die de deur openen tot gezonde en duurzame stedelijke ontwikkeling. SUD zet zich in voor de ontwikkeling van steden waarin voedsel lokaal én duurzaam kan worden geproduceerd.
Op zondag 11 oktober om 22.05 uur is SUD te zien in het programma Tegenlicht op NPO2. De aflevering staat volledig in het teken van ‘De Boer van de Toekomst’. Lees hieronder de korte introductie van de aflevering en zet deze aflevering in je agenda!

 


Tegenlicht: De boer van de Toekomst

De lockdown heeft laten zien hoe kwetsbaar ons wereldwijde voedselsysteem is. Tegelijkertijd staan boeren, natuurbeschermers en politiek lijnrecht tegenover elkaar. Enerzijds is Nederland als tweede exporteur van de wereld een agrarisch succesverhaal. Anderzijds raakt de bodem uitgeput en ingeklonken. Waar zijn de nieuwe ideeën en technologieën te vinden die goed zijn voor zowel de boer als de natuur? Een verkenning door Nederland. Van stroken-landbouw tot onbemande tractoren en van agro-ecologie tot kaas zonder koeien; wat zijn de perspectieven voor de boer van de toekomst?

Tegenlicht is elke zondag om 22.05 uur te zien op NPO2.

Plaats ‘m in de agenda.