Partnerbijeenkomsten

Raad van Aanbeveling diner 2020

Op maandag 20 januari 2020 vond het jaarlijkse Raad van Aanbeveling diner plaats. Ditmaal werd deze georganiseerd in de Koepelgevangenis in Haarlem. BeterBusiness heeft veel nieuwe items toegevoegd in 2019. Is er meer transitie nodig? Moeten er meer deuren worden opengezet? Mooie vragen voor gesprekken.

Het openingswoord was onder het koepeldak. Met een knipoog naar de locatie was er een welkom met water en brood. Brigitte verwelkomde iedereen, waarna er voor ieder persoon een persoonlijke kaart lag in één van de cellen.

De Koepelgevangenis in transitie

Aansluitend werden onder het genot van een alcoholvrije Champagne Rotkäppchen twee verhalen verteld over de transitite van de Koepel door Ynte Bakhuizen van Stichting Panopticon en Ruben Nieuwenhuis van TechConnect, ook verbonden aan Amsterdam Economic Board. Digitalisering van het MKB is een van de activiteiten, en dat gaf bij het diner nog veel gespreksstof.

Suggesties 

In de voormalige adjunct-directeur woning werden de gesprekken voortgezet aan die mooi aangeklede tafels. Daar stelden wij ook de vraag: welke tips heb je voor de Raad van Aanbeveling 2.0? Er werden verschillende suggesties gedaan;

  • Verander niet te veel, maar ga door met waar je mee bezig bent
  • Rouleer de leden om de twee jaar
  • Behoud de verbinding met de bestuurder, want we hebben elkaar nodig
  • Gebruik de verandering in de Koepel om gesprekken te houden met startups, scale-ups bestaande bedrijven, het onderwijs (Nova, InHolland, Techport) en bestuurders

Alle suggesties worden meegenomen, bedankt voor de input.

Afscheid Wendy Verkleij

Tijdens het Raad van Aanbeveling diner namen wij ook afscheid van Wendy Verkleij, burgemeester van Uitgeest. Zij is benoemd tot burgemeester van Noordwijk. Wij wensen haar allen veel succes en geluk toe.

Dank aan de partners

Tot slot, het diner in deze vorm kon alleen gerealiseerd worden door de samenwerking van vier partners:

Hotel Haarlem, Niels, dank voor het serviesgoed en de bediening.

Puur Wijn, Cathy, dank voor de heerlijke wijnen! Via de wijnshop kunnen partners van BeterBusiness met de code BBusiness12 korting krijgen op het hele assortiment.

Vijn Catering, Richard, de soep en stamppotten waren fantastisch. We hebben genoten!

Post Verkade Groep, Saskia, bedankt voor een heerlijk fris en smakelijk dessert.

We zijn 2020 mooi van start gegaan, later we elkaar opzoeken en kansen creëren in de Metropoolregio Amsterdam!

Nagenieten kunt u weer door de lens van huisfotograaf Onno van Middelkoop.