Partners

Jolanda Beyer

Patronaat

Met een sterke programmering en een eigen karakter behoort Poppodium Patronaat al jaren tot de top tien van de kernpodia van Nederland. Kwalitatieve popmuziek in al haar vormen en aanverwanten is altijd de kern geweest van waar het bij Patronaat om draait. Bij de samenstelling van het programma wordt altijd gezocht naar een gezonde mix van enerzijds publieksvriendelijke en anderzijds progressieve en vooruitstrevende popmuziek.

Vanaf het eerste begin, van 1984 tot heden, heeft Patronaat op alle fronten alleen maar groei gekend. Destijds betrok de Stichting Popmuziek Zuid Kennemerland de gymzaal van de oude katholieke jongensschool aan de Zijlsingel 2. Deze bleek uitstekend geschikt om als concertzaal dienst te doen. In het eerste jaar werden er circa 60 concerten georganiseerd die in totaal zo’n 10.000 bezoekers trokken. De organisatie begon met ongeveer 20 vrijwilligers maar inmiddels is de personeelsbezetting uitgegroeid tot bijna 200 man waarvan 90 vrijwillige medewerkers en 110 professionals. Het Patronaat is daarmee van een kleine vrijwilligersorganisatie uitgegroeid tot een professioneel poppodium.

Momenteel worden er in het prachtige nieuwe pand jaarlijks ongeveer 500 activiteiten georganiseerd die gemiddeld jarlijks 130.000 bezoekers trekken en geniet  Patronaat nationale allure met een sterke en veelzijdige programmering die praktisch alle facetten van de popmuziek raakt. Een blik in het verleden laat sterren van wereldformaat zien als Art Garfunkel, Patti Smith, Steve Aoki, Solomon Burke, Herman Brood, Living Colour, Bo Diddley, Doe Maar, Within Temptation, dEUS, Jeff Mills, Snoop Dogg, UB40, Jonathan Jeremiah, Einsturzende Neubauten, Dave Clarke, Kane, Michael Franti & Spearhead, Chef’Special, en nog veel meer!

Architect Paul Diederen van het bureau Diederen Dirrix Architecten uit Eindhoven heeft het gepresteerd een gebouw te ontwerpen waarin een grote zaal voor 950 staanplaatsen en een kleine zaal voor maximaal 350 personen boven elkaar gesitueerd zijn. Beide zalen hebben een balkon. De derde zaal heeft ruimte voor 120 personen, waarbij de eerste verdieping als rookruimte is ingericht. Onze knusse vierde zaal bevindt zich boven ons café (met exclusieve sfeer) en biedt plaats voor 20 tot 70 personen. Ideaal voor feestjes en partijen, maar ook voor workshops, meetings of vergaderingen. Elke zaal heeft een eigen ingang zodat ze onafhankelijk van elkaar te gebruiken zijn.

Patronaat huren? Dat kan!

Als je een originele, indrukwekkende locatie zoekt voor een bedrijfsfeest, borrel, workshop, feest, vergadering of trouwerij, dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Patronaat Business Club (PBC)

Patronaat heeft tevens een eigen waardevolle en unieke Business Club, namelijk de Patronaat Business Club (PBC). Een zeer inspirerende en waardevolle ontmoetingsplek voor zakelijke contacten en uiteraard muziekliefhebbers. In de eerste plaats richt onze club zich op bestuurders en leidinggevenden van bedrijven die kantoor houden in Haarlem en omgeving, uiteraard van muziek houden en ons poppodium een warm hart toedragen.

VIDEO: BeterBusiness Binnen Bij Patronaat

 

INTRODUCEER MIJ

 

Actief in thema's

 

 

 

 

 

Tags: