Partners

Ariënne de Boer

Nederlandse Brandwonden Stichting

Wat doet de Nederlandse Brandwonden Stichting

Onze missie is brandwonden voorkomen en het leed ten gevolge van brandwonden tot een minimum te beperken. Brandwonden zijn de meest ernstige verwondingen die er bestaan. Iemand die brandwonden oploopt ligt weken, soms maanden in het ziekenhuis en ondergaat talloze operaties. Het herstel van brandwonden is pijnlijk. Wij ondersteunen mensen met brandwonden bij het oppakken van hun leven.

 

Verder financieren wij onderzoek, scholen artsen en verplegend personeel en zetten campagnes in om brandwonden te voorkomen. Wij ontvangen geen subsidie en zijn afhankelijk van giften en donaties uit het bedrijfsleven.

Samen voor de beste brandwondenzorg!

Uniek binnen Europa

Nederland is het eerste land in Europa waar de hele brandwondenzorg is gecertificeerd conform de European Practice Guidelines for Burn Care. Onze brandwondencentra in Groningen, Beverwijk en Rotterdam ontvingen eind 2016 de erkenning van de European Burns Association.

 

De Europese toetsingscommissie was vooral onder de indruk van het hoge niveau van de Nederlandse patiëntenzorg én het wetenschappelijke onderzoek. Zij stellen dat onze jarenlange samenwerking tussen het onderzoeksteam, het chirurgisch team en andere professionals binnen de brandwondenzorg uniek is in Europa

 

INTRODUCEER MIJ

 

Actief in thema's

 

Artikelen

  • Nazomeren

    Maandag 11 september 2017 werd de bijeenkomst van BeterBusiness verzorgd door twee partners. Hotel Villa de Klughte en de kersverse Nederlandse Brandwonden Stichting. Een mooie én smaakvolle bijeenkomst!

 

 

 

 

Tags: