Nieuws

Hartekamp groep partner van Smart Makers Education

Echte innovatie in de regio Kennemerland – ook in de zorg – vindt plaats door samenwerking van onderwijs, overheid en bedrijfsleven. Een unieke samenwerking tussen studenten en medewerkers van bedrijven leidt tot unieke oplossingen en een bijzondere kruisbestuiving. Marian Stet, lid raad van bestuur De Hartekamp Groep, en namens Smart Makers Education Talitha van den Elst, lid College van Bestuur Nova College, tekenden dinsdagmiddag een samenwerkingsovereenkomst in de 3D Makers Zone in Haarlem.

Met deze ondertekening is De Hartekamp Groep officieel partner van Smart Makers Education (SME). De wereld vraagt om slimme oplossingen en het doel van SME is om een nieuwe generatie studenten op te leiden tot creatieve denkers. SME is een regionaal samenwerkingsverband van onder andere de Hogeschool InHolland, de 3D Makers Zone Haarlem, Hartekamp Groep en drinkwaterbedrijf PWN.

Marian Stet: “De zorgvragen worden steeds complexer. Het is belangrijk dat verschillende vakgebieden elkaar vinden en samen tot slimme oplossingen komen.”

Makathon Smart Solutions voor Zorg en Welzijn

De eerste activiteit die de partners van SME gezamenlijk organiseren is de Makathon Zorg en Welzijn van 16 tot en met 18 mei op locatie Hartekamp in Heemstede. Dit jaar is het thema: Hoe kan slim gebruik van technologie helpen om zorg en welzijn duurzaam, betaalbaar en groener te maken? Drie dagen lang gaan studenten, bedrijven en medewerkers zorg en welzijn, ict, en techniek samen aan de slag met deze uitdaging.

Talitha van den Elst: “De makathons dagen studenten uit om buiten de kaders te denken en samen te werken met andere disciplines. Het vraagt andere vaardigheden dan in een lesprogramma in de klas: samenwerken met anderen, open staan voor andere meningen, creativiteit en de nieuwsgierigheid wordt geprikkeld. Bovendien leren studenten en potentiële stagebedrijven of werkgevers elkaar kennen op deze evenementen.”

Klik hier voor het volledige nieuwsartikel op de website van Nova College.

 

 

 

Artikelen

 

 

 

 

Tags: