Floating Farm

Peter en Minke van Wingerden

Floating Farm

In Rotterdam is de eerste drijvende, zelfvoorzienende boerderij ter wereld gerealiseerd. Prioriteiten zijn: dierenwelzijn, circulariteit, duurzaamheid en innovatie. Gezond voedsel produceren in steden, dichtbij de consument. Dat noemen wij ‘Transfarmation’.

Als je het idee achter de Floating Farm kent – voedsel op circulaire wijze dichtbij de consumenten produceren – kun je alleen maar enthousiast reageren. Floating Farm produceert op een circulaire en klimaat adaptieve manier gezond voedsel op de plek waar mensen wonen. Zo dragen zij bij aan een gezondere, bewustere en duurzame samenleving.

De klimaatverandering, de bevolkingstoename in grote steden en de vervuiling van transport om de afstand tussen zuivelproductie en zuivelgebruikers te overbruggen staan aan de basis van het project Floating Farm. De Floating Farm dient daarbij niet alleen als zuivelproducent, maar ook als een educatief centrum om mensen bewust te maken hoe melk tot stand komt.

Floating Farm is Inspirational bij BeterBusiness, omdat Peter en Minke van Wingerden laten zien hoe zij met veranderingen in een stad omgaan. De aanpak, de voortdurende ontwikkeling van het concept en vooral het opzoeken van samenwerking met anderen, is een verhaal dat wij ook graag binnen BeterBusiness laten zien.

 

INTRODUCEER MIJ