Conventies

Duin & Kruidberg Conventie 2020

Innoveren of creperen? De negende editie van de Duin & Kruidberg Conventie was, geheel in dit thema, anders van opzet. Dat was al direct te merken toen Lotte Pen op saxofoon haar eerste nummer bracht. Gastsprekers prins Constantijn van Oranje-Nassau (Techleap) en André Knol (Innomics) en de twee onderneemsters Francis Zoet (The Great Bubble Barrier) en Willemijn Wortelboer (Raw Paints) maakten het geheel compleet. 

“Zeven partners hebben deze negende Conventie mogelijk gemaakt” aldus Brigitte Paulissen, moderator en een van de organiserende partners van de Conventie. Na een kort openingswoord ging zij met de beide gastsprekers in gesprek over de noodzaak van innovatie en opschalen. Startups brengen de innovatie, scale-ups versnellen door groei. Uit het gesprek bleek dat een viertal thema’s daarbij specifiek van belang is:

De toegang tot Kapitaal, Technologie, een Netwerk en Talent. Welk van deze thema’s voor een bedrijf bij uitstek van belang is om goed op te schalen, verschilt. Een innovatieprogramma als GO!-NH van de Provincie Noord-Holland kan hierbij helpen, maar ook TechLeap ondersteunt ondernemers hierin.

Vier thema's zijn van belang bij groei:
Kapitaal, Technologie, Netwerk en Talent.

Verandering en ontwikkeling klonken ook door in het levensverhaal en muziekstukken van Lotte Pen. Als klassiek geschoolde saxofoniste heeft ze nu de Pelgrimage ontwikkeld, wat in de muziek een combi is van pop en klassiek. Op Spotify zijn alle muziek stukken nog eens te beluisteren

Twee bedrijven ontvingen de Duin & Kruidberg Award. Francis Zoet van The Great Bubble Barrier en Willemijn Wortelboer van Raw Paints ontvingen een door Michelle Veldman ontworpen glas sculptuur. De Award bestaat uit een geldbedrag, kennis en een netwerk. Een mooi aanbod die het opschalen kan gaan versnellen.
Willemijn trok vervolgens nog uit de schaal met de visitekaartjes van aanwezige gasten de winnaar voor een High Wine bij Landgoed Duin & Kruidberg.

Aan tafel werd het gesprek met de beide onderneemsters en Constantijn en André voortgezet over de groei van een bedrijf en wat daar in de praktijk voor nodig is.
Zeker is dat impact bedrijven en opschalen veel aan doorzettingsvermogen vraagt.

Wij kijken terug op een bijzondere, leerzame negende editie van de Duin & Kruidberg Conventie.

Onderstaand vindt u de video en foto’s van deze Duin & Kruidberg Conventie. Met dank aan Onno van Middelkoop van OVM Fotografie voor het vastleggen op foto, en partners Innomics voor de video.

Kijk voor meer informatie over de Duin & Kruidberg Conventie op www.duinenkruidbergconventie.nl