Burgemasterclass

College Carrousel Velsen – 18 april 2019

Op donderdag 18 april 2019 was het zover; de langverwachte College Carrousel Velsen! Burgemeester Frank Dales en wethouders Bram Diepstraten, Marianne Steijn en Floor Bal gingen in gesprek met ondernemers in de regio over het lokale Collegeprogramma ‘Velsen komt naar je toe!’. In dit programma worden vijf bewegingen vertaald:

  1. Het vergroten van de kwaliteit van de publieke dienstverlening
  2. Het vernieuwen van de werkwijze van de gemeente
  3. Naar een duurzaam Velsen
  4. Versterken van het ondernemersklimaat, leefomgeving en leefbaarheid
  5. Zorgen dat iedereen meedoet

Raadsakkoord

Tijdens de inleidende presentatie door burgemeester Frank Dales kwam direct naar voren dat Velsen is gekomen tot een Raadsakkoord, iets wat door veel gemeenten wenselijk wordt geacht maar nog niet altijd eenvoudig blijkt te zijn. In tegenstelling tot een coalitieakkoord komt de gemeenteraad hierbij namelijk tot een door alle partijen gedragen plan, dus óók door de partijen in de oppositie. Dit bevordert het gevoel van samenwerking en Velsen is er trots op dat hun gemeente dit voor elkaar heeft gekregen.

Wethouders en portefeuilles

Wethouders Bram Diepstraten, Marianne Steijn en Floor Bal stelden zichzelf kort voor en legden uit welke onderwerpen terug te vinden waren in hun portefeuille. Van klimaat tot veiligheid en van Techport tot Havenkwartier; ondernemers konden er vandaag met belangrijke bestuurders over in gesprek.

Carrousel

De wethouders en burgemeester namen plaats achter de verschillende statafels en gingen in drie rondes in gesprek met ondernemers uit de regio over uiteenlopende onderwerpen. Zowel visie op landelijk beleid als bestuur op regionaal niveau kwamen aan bod. Het leverde mooie discussies en verhelderend inzicht op! Na afloop werd nog even flink nagepraat tijdens een gezellige borrel.

Veel dank aan burgemeester Frank Dales, wethouders Bram Diepstraten, Floor Bal en Marianne Steijn, alsmede Edith Freriks voor de organisatie en coördinatie vanuit de gemeente Velsen.

Raadsakkoord lezen

Klik hier voor het Raadsakkoord ‘Velsen komt naar je toe!’

Nagenieten kunt u weer door de lens van huisfotograaf Onno van Middelkoop.