Partnerbijeenkomsten

Business Talkshow Tata Steel

In samenwerking met OV IJmond organiseerde BeterBusiness Haarlem-IJmond op 5 oktober 2015 een grootschalig event. Gastheer Tata Steel zette de deuren wijd open voor een “Business Talkshow” waarin politici en ondernemers aan het woord waren.

Aanleiding voor deze middag was de samenwerkingsovereenkomst tussen belangenbehartiger OV IJmond en Ondernemersplatform BeterBusiness. In zijn openingswoord refereerde Simon Paagman, directeur van BeterBusiness, aan de zichtbare mix van partners van BeterBusiness en die van de OV IJmond. Met zijn spraakmakend devies ‘Samen sterk’ bevestigt hij eens te meer dat samenbundeling van krachten tussen ondernemers en politici in Haarlem en de IJmond door alle aanwezigen op zowel zakelijk als maatschappelijk niveau positief wordt ervaren.

In de bijeenkomst werd informatie aangereikt over vernieuwingen in de economie, met als doel om nog beter te kunnen opschakelen. Geen één-oplossing-model. Wèl inspiratie, ervaringen, lessen van ondernemers en landen die nieuwe inzichten verschaffen en netwerken. Interactie tussen Global & Local in optima forma, belangen verenigen om samen sterker te staan en business verbetering door samenwerking zijn nodig om gezond te blijven ondernemen.
Ruim 100 directeuren en bestuurders waren aanwezig om kennis te nemen met als doel: inspiratie, toepasbare kennisuitwisseling en netwerken.

Samenbundeling krachten ondernemers en politici.

Keynote
Martijn Arets was de keynote speaker van de bijeenkomst. Hij is een moderne ontdekkingsreiziger die de brug slaat tussen de nieuwe en oude economie. Martijn deelde zijn inzichten, antwoorden en lessen opgedaan tijdens gesprekken met visionairs en ondernemers; een update en inzicht in wereldwijde nieuwe bewegingen. Klik hier voor zijn presentatie.

Talkshow
Brigitte Paulissen sprak aan tafel met bestuurders, ondernemers en managers over actuele informatie en ontwikkelingen in de regio, over inspirerende voorbeelden van ondernemers die doorschakelen en over de verschillende manieren om kwaliteit, kennis en kunde van jong talent te ontwikkelen.

In de talkshow ontving zij achtereenvolgens burgemeester Bernt Schneiders (Gemeente Haarlem), wethouder Arjen Verkaik (Gemeente Velsen), Cees Buur (BUKO), Henk Kreft (KPN West Nederland), Clement Kieftenbeld (Microtechniek), Rolf Deen (Tata Steel) en Sharon Klaver (DefShar). Met humor en strakke hand leidde Brigitte deze geslaagde bijeenkomst in goede banen.

De middag werd muzikaal omlijst door de band ‘Deksels’.

Netwerken
Aansluitend werd er in de businessambiance van Tata Steel uitgebreid genetwerkt. Het was een bijzonder geslaagde en innovatieve middag, mede dankzij de samenwerking met OV IJmond, de gastvrijheid van Tata Steel en de sponsors van dit event: BUKO, VHP Drukkers, Köster Advocaten, Golfbaan Bentwoud, Van Lanschot, Spaarne Accountants & Belastingadviseurs en Hotel Haarlem, waarvoor hartelijk dank!

 

Alle foto’s in dit artikel zijn van onze hoffotograaf Onno van Middelkoop!
Klik hier voor meer foto’s van deze middag.

 

 

Tags: