Burgemasterclass

BurgeMasterclass met burgemeester Mieke Baltus in Uitgeest

Op 30 januari 2013 was het gemeentehuis van Uitgeest het podium voor de BurgeMasterclass met Mieke Baltus.

Mieke Baltus ging met een aantal ondernemers in gesprek en keek over grenzen heen. 

Het verlichten van de regeldruk voor bedrijven en een samenhangend beleid is waar het bedrijfsleven naar snakt. Het is daarom goed dat de burgemeesters in de regio bereid zijn om in een direct contact met de ondernemers te discussiëren over wat er in het bedrijfsleven leeft en waar de lokale overheid een helpende hand kan bieden. Op deze BurgeMasterclass van BeterBusiness in Uitgeest stond er veel duurzaamheid op de agenda. Aannemingsbedrijf K. Dekker pleit voor een puntensysteem waarbij duurzame bouwers punten krijgen voor hun milieu-investeringen en waarmee rekening wordt gehouden bij inschrijvingen. Kortom: de aanwezigen waren zeer enthousiast en complimenteerden BeterBusiness met dit initiatief. Na afloop waren er geanimeerde gesprekken, ook met een aantal Haarlemse BeterBusiness-partners

Foto’s: Onno van Middelkoop.

In het netwerken na afloop werd nog volop nader met elkaar kennisgemaakt, gesproken over de items van de BurgeMasterclass en over kruisbestuiving in de regio, de politiek en de kansen in Haarlem-IJmond. 

De succesvolle BurgeMasterclass was mede te danken aan de samenwerking met burgemeester Mieke Baltus, de gemeente Uitgeest, Arnold Bartman (fotografie), VidiNova Productions (video) en, niet in de laatste plaats, aan gastvrouw Brigitte Paulissen van De Beukelaar Groep; met humor en strakke hand leidde zij de geslaagde bijeenkomst.

 

Klik hier voor alle foto’s van onze fotograaf Onno van Middelkoop.