Burgemasterclass

BurgeMasterclass met burgemeester Frank Dales in Velsen

Donderdag 5 oktober 2017 was het zover; ondernemers uit de regio gingen in gesprek met burgemeester Dales tijdens de Burgemasterclass Velsen. De setting was informeel, de toon prettig en persoonlijk, zodat er een ontspannen kennismaking plaats vond.

De Amerikaans – Nederlandse burgemeester Dales noemt zichzelf een geboren optimist. Hij is creatief in het vinden van oplossingen als iets ‘vast’ komt te zitten. Als hem namens de aanwezige partners Villa Westend en Beyond Stress wordt gevraagd hoe hij zelf om gaat met stress en ontspanning, komt de positieve én sportieve burgemeester ook duidelijk naar buiten. ‘Bewust ontspannen’ is het geheim; door zichzelf af en toe complimenten te geven, rustmomenten in te plannen én… te joggen in het weekend!

Soepel waar het kan, streng wanneer het moet

Binnen de tijdsdynamiek van de Burgemasterclass kwamen er vragen aan de orde over ‘Smart City’ (KPN) en innovatie, de samenwerking tussen gemeente en ondernemers (Villa Westend)  maar ook nieuwe vormen van financiering voor ondernemerschap (Krediet Unie).

Velsen is zich zeer betrokken bij de ondernemers, dat uit zich onder meer in de aanwezigheid van het bedrijvenloket en goede contacten met de ondernemersverenigingen en sterke ondernemers.

En Tata Steel? De burgemeester gaf aan dat Tata Steel hier zelf heel positief in staat. Er is vertrouwen in de toekomst, ondanks dat het ook heftig is, dit proces. Waar het hoofdkantoor komt weten we niet, maar het kan ook zomaar de gemeente Velsen zijn.

Het waren goede gesprekken. De partners kregen inzicht in de manier waarop Velsen investeert in haar bedrijfsleven, maar ook konden ze kennismaken met ‘de mens’ Frank Dales.

Tijdens de gezellige afsluitende borrel werd nog even nagepraat en er werden afspraken gemaakt. De aanwezigen hebben op een leuke manier kunnen kennismaken met de gemeente Velsen en burgemeester Dales.

Nagenieten kunt u weer door de lens van huisfotograaf Onno van Middelkoop.