Partnerbijeenkomsten

Brainstorm Business Spaarne Gasthuis 3.0

Maandag 2 december 2019 bezochten partners van BeterBusiness het Spaarne Gasthuis voor een brainstormsessie. Over zeven jaar moet er op de locatie in Haarlem Zuid een nieuw Spaarne Gasthuis staan. Raad van Bestuur Marijntje Wetzels en Manager Vastgoed Maartje Flesch nodigden ons uit om mee te denken over de invulling van het nieuwe Spaarne Gasthuis.

Voorafgaand aan de brainstorm heette Brigitte de aanwezigen kort welkom en werd er een voorstelronde van de aanwezige partners gedaan. Maartje Flesch en Veerle Struben van het Spaarne Gasthuis vertelden over de toekomst van het Spaarne Gasthuis, en hoe zij het nieuwe gebouw willen zien als een plek waar je ‘niet ziek voor hoeft te zijn om langs te komen’. 

De brainstorm

Daarna was het woord aan Tjerk Lerou van BeterBusiness Inspirational De Droomfabriek. Hij leidde de brainstorm, en startte met een korte oefening om duidelijk te maken dat deze brainstorm was bedoeld om juist búiten het standaard frame te denken. 

En dat lukte. De partners hebben in groepen van vier hun ideeën besproken, verzameld en samengevoegd tot een tastbaar plan. Deze werden uiteindelijk gepresenteerd aan Maartje, Veerle en Marijntje. 

Beter worden én Beter zijn

Uit de presentaties werd duidelijk dat de partners van BeterBusiness het Spaarne Gasthuis van de toekomst zien als een open, toegankelijke plek. Beter worden blijft de kern, maar daaromheen kun je samen met partners werken aan een plek waar we juist ook gezondheid verbeteren. Een mooie visie!

Samen verder kijken

De ideeën die tijdens de brainstorm zijn uitgedacht zijn gedocumenteerd en gestuurd naar het Spaarne Gasthuis. Zij willen graag verder met BeterBusiness in gesprek over hoe de partners een rol kunnen spelen in de aanloop naar het nieuwe Spaarne Gasthuis.

Je hoeft niet ziek te zijn om langs te komen

Na afloop werd nog even gezellig nagepraat onder het genot van drankjes en hapjes. We kijken terug op een mooie middag met betekenisvolle ideeën!

Nagenieten kunt u weer door de lens van huisfotograaf Onno van Middelkoop.