Partnerbijeenkomsten

Boost #6: Ervaar de Koepel

Maandag 17 mei was een bijzondere dag voor BeterBusiness. Na de eerdere online edities van de BeterBusiness Boost was het tijd voor een fysieke editie! Met een groep van twintig partners bezochten wij de Koepel in Haarlem. Wat jarenlang fungeerde als gevangenis, wordt momenteel omgebouwd tot een hotspot voor kennis, business en entertainment.

De partners werden bij de ingang van het gebouw ontvangen. Na een eerste welkom werd de groep verdeeld, waarna iedereen aan een rondleiding deelnam en een presentatie over de Koepel ontving. Hierbij gold: Safety first! Zowel op het gebied van Covid als de fysieke veiligheid bij het betreden van de bouwplaats.

Alom werden de veranderingen in het gebouw met waardering ontvangen. Imposant als het gebouw vroeger was, is het nu nog!

Een mix van functies

Met de verwachting voor 1 miljoen bezoekers per jaar, staat er heel wat te wachten. Eind 2021 hoopt de Movies, een bekende bioscoopketen, de eerste films te vertonen. In 2024 staan dan ook de woningen, is de studentenhuisvesting geheel in gebruik genomen en de open plekken een groene oase. Ook komt in de Koepel een bibliotheek, een studio voor geluid- en videobewerking, en horeca.

Een van de huurders is Copula XS. De mkb-incubator komt gevestigd naast de Haarlem University of Applied Sciences. Cupola XS wordt het middelpunt voor digitale kennis, tools en vaardigheden voor toekomstbestendige mkb-ondernemers en medewerkers.

Cupola XS biedt een programma voor ondernemers en hun medewerkers om geïnspireerd te raken en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en bouwt een ijzersterke community van overheden, onderwijsinstellingen, digitale opleiders, corporates, techbedrijven en ondernemers die bijdragen aan een sterk en groeiend mkb.

Mike Rijkers, managing director van Cupola XS, gaf een presentatie over de nieuwe broedplaats voor het mkb. De sheets van deze presentatie kun je hier bekijken.

Speciaal aanbod voor partners

Er is veel animo van bedrijven om in dit ecosysteem ook een plek te krijgen. Voor BeterBusiness partners zijn speciaal 10 kantoorunits gereserveerd.

Heb je interesse, of wil je meer weten over deze of mogelijke andere opties? Neem gerust contact met ons op!

 

 

Tags: