Partnerbijeenkomsten

Boost #4: Financieel gedreven, met een warm hart

We telden af.. Op maandag 15 februari om 17.00 uur was het tijd voor de vierde (online) editie van de BeterBusiness Boost. Deze keer volledig in het thema: Financieel gedreven, met een warm hart.

Successen in de spotlight

Brigitte startte de Boost met een kort welkomstwoord. Daarin belichtte zij onder andere de recent geboekte succesvolle samenwerkingen tussen diverse partners. Gasservice/Gaswacht gaat bijvoorbeeld de samenwerking aan met PBS (Any Staff). Triple Threat sluit aan bij Innomics (GO-NH). En Gemeente Haarlem werkt samen met Cirkelstad aan een inclusieve maatschappij.

Daarna was het de beurt aan de gastsprekers. Zij namen ons mee in hun huidige business situatie. De uitdagingen, kansen en mogelijkheden tot samenwerking met andere partners. Partners konden via de Zoom chat hun vragen stellen aan de sprekers.

Lees hieronder een samenvatting, en bekijk de presentaties van de sprekers!

Spaarne Gasthuis | Pieternel Hummelen

Pieternel Hummelen, CFO van Spaarne Gasthuis, trapte af. Haar start als CFO bij Spaarne Gasthuis viel gelijk met de uitbraak van het Covid virus in Nederland. Er werd direct een crisisteam opgezet. Niet alleen de praktische zaken dienden te worden geregeld. Ook was er veel aandacht voor de mensen op de werkvloer: hen meenemen in het proces, faciliteren.

Pieternel benadrukte tijdens de bijeenkomst: Het is nog niet voorbij. Deze periode vraagt nog steeds veel van alle medewerkers, maar ook daar staan ze voor! Ook financieel zijn er uitdagingen, het Gasthuis moet immers zelf haar eigen broek ophouden.

Wanneer staat het nieuwe Spaarne Gasthuis, locatie Zuid er? Was een vraag. Dat staat gepland voor 2027/2028!

Spaarne Gasthuis | Wendy Roos

Aansluitend gaf Wendy Roos ons een beeld van de activiteiten en mogelijkheden van de Vrienden van Spaarne Gasthuis. Aan de hand van de presentatie, klik hier, gaf Wendy enkele prachtige voorbeelden wat vrienden kunnen betekenen voor de zorg.

Wendy sloot af met een mooi aanbod voor de BeterBusiness partners om aan te sluiten. Ook kleine donaties zijn welkom benadrukte ze. Direct werd er een toezegging van Raaf en Wolf gedaan.

Kom je graag met Wendy in contact om de mogelijkheden om bij te dragen te bespreken? Klik hier.

ING Bank | Jappie van der Heide

Jappie van der Heide, ING Bank, nam ons mee in het belang van verduurzaming van je pand. In 2023 moeten alle bedrijfsgebouwen energielabel C hebben, en in 2030 is energielabel A de norm.

Kost energie besparen geld? Nee! Er zijn verschillende subsidie mogelijkheden en de terugverdientijd is kort. Partner ABN AMRO gaf in de chat aan: banken kunnen daarin ook samen optrekken, en bij elke bank kun je terecht.

Natuurlijk ook bij Jappie en zijn collega Jonathan Galenkamp! De contactgegevens van deze heren vind je in de sheets van de presentatie.

Inholland | Patty van Asselt

Tot slot gaf Patty van Asselt van Business Studies bij Hogeschool Inholland aan hoe het onderwijs aan het veranderen is. En wel een verandering die meer beweegt naar en met de bedrijven.

Zij nodigde de partners van BeterBusiness uit om aan te sluiten in de klankbordgroep: geef feedback, denk mee. De banen van de toekomst vragen om passend inhoudelijk onderwijs, en de juiste houding en gedrag van studenten.

Interesse om te sparren over de match tussen onderwijs en bedrijfsleven? Patty komt graag met je in contact!

Netwerk gelegenheid

De Boost werd beeindigd met een kort dankwoord door Brigitte. Roos gaf vervolgens enkele tips voor het gebruik van de online netwerktool, die toegankelijk is voor de partners van BeterBusiness.

Een deel van de partners stapte na de Boost met ons over om online met elkaar na te praten, nader kennis te maken, en vooral: kansen voor samenwerking te bespreken.

Wij kijken terug op een geslaagde bijeenkomst.
De volgde BeterBusiness Boost staat gepland op maandag 15 maart 2021. Graag tot dan!