Partnerbijeenkomsten

Bezoek aan SHIP en De IJmond

Op dinsdag 7 november 2017 was het zover: de partnerbijeenkomst bij SHIP en De IJmond. Hieronder vindt u van beide locaties het verslag en de daarbij horende foto’s, waar u ook dit keer weer van kunt nagenieten dankzij de lens van huisfotograaf Onno van Middelkoop van OVM Fotografie.

Rondleiding SHIP

Omdat de laatste stralen van de ondergaande zon nog een paar minuten prachtig schitterden over het havenwater van IJmuiden begon de bijeenkomst van dinsdag 7 november jl. al op het enorme dakterras van SHIP. De locatie, die voor de duur van 5 jaar is opgetuigd als informatiepunt omtrent de bouw van de nieuwe, grootste zeesluis ter wereld, is prachtig ingericht door partner Thereca. In alle facetten is rekening gehouden met de beleving van bezoekers. De rondleiding maakte diepe indruk, vooral de informatie over de hoeveelheid staal en beton die bij de bouw is gebruikt, alsmede de bouwtechniek en de afmetingen van de sluisdeuren.

De rondleiding maakte diepe indruk, vooral de informatie over de hoeveelheid staal en beton die bij de bouw is gebruikt, alsmede de bouwtechniek en de afmetingen van de sluisdeuren.

Bij terugkomst in de kleine zaal, die exclusief voor BeterBusiness gereserveerd was, vertelt Brigitte Paulissen over de slagen die in de afgelopen tijd al binnen de organisatie zijn gemaakt, alsmede de plannen voor de komende periode. Met name de website, waarbij de businessthema’s en sitekicks momenteel worden uitgebouwd, komt uitgebreid aan bod. De banners en de grote ZipWall van BeterBusiness vallen ook in de smaak, er wordt veel interesse in getoond. Mocht u zich nog afvragen waar wij deze hebben laten maken; Norm Systems is de partner die dit voor u in orde kan maken!

Verrassingsdiner bij De IJmond

Voldaan en hongerig mogen we daarna door naar De IJmond, waar we reikhalzend naar uit hebben gekeken. De shared dining die daar voor ons op het menu staat is voor iedereen nog een verrassing, zeker voor diegenen die nog niet bekend zijn met dit toprestaurant. De tongstrelende amuses, waaronder rivierkreeftjes en gekonfijte kalfswang met kabeljauw, geven alvast een letterlijk voorproefje van wat komen gaat. Het is jammer dat het bij aankomst al donker is, want alleen al voor het waanzinnige uitzicht vanaf de duintop, vlak naast de vuurtoren, wil je hier zeker een keer komen eten.

De inrichting van De IJmond werd door Thereca aangepakt zonder de authentieke sfeer van het restaurant verloren te laten gaan. Het eerste ontwerp was een schot in de roos.

Judith Nieborg heet alle aanwezigen van harte welkom en vertelt iets meer over de historie van deze plek en de ingrijpende veranderingen die er in het afgelopen jaar toe hebben geleid dat grote verbeterslagen konden worden behaald. Met de instap van o.a. de partner Chris van der Zwan werd Thereca aan boord gehaald om de inrichting van De IJmond aan te pakken zonder de authentieke sfeer, waar veel vaste klanten aan hechtten, verloren te laten gaan.

Martin Adema van Thereca vertelt hoe zijn organisatie met het eerste ontwerp al een schot in de roos te pakken had, een unicum, want meestal zijn er nog wel wat gewenste wijzigingen. Extra leuk detail zijn de krantenartikelen en foto’s van het oude restaurant in de hal bij binnenkomst, waarboven trots de kop pronkt: ‘Het verplaatsen van de stamtafel is onbespreekbaar’. En jawel, de stamtafel staat er nog, gerestaureerd met epoxy maar nooit verplaatst en nog altijd even geliefd. Het zijn dit soort details die De IJmond maken tot de unieke plek die het is. Het restaurant is tot de nok toe gevuld met liefde en passie van de eigenaren en dat is voelbaar.

Het diner is prachtig, smaakvol en indrukwekkend opgemaakt. Lange schalen met een assorti van verschillende vis –en vleessoorten, prachtig om te zien en nog beter om te proeven. Gerookte paling, verse zalm, een prachtige tonijnsteak, coppa di parma, mooie gamba’s en smaakvolle garnalen, het is een feest voor de visliefhebber én de vleesliefhebber, waarvoor met een variatie van werkelijk prachtige vleessoorten een fantastisch alternatief wordt geboden. Tevreden gezichten alom dus, wat een heerlijke bijeenkomst mochten we beleven! Wij danken allen voor jullie bijdrage aan de positieve vibe gedurende de bijeenkomst, wij kijken terug op een zéér geslaagde dag.