Arthur van Dijk

Commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland

Arthur van Dijk

Het Noordzeekanaalgebied is een belangrijke economische motor van Nederland. Het ligt in de dicht bevolkte noordvleugel van de Randstad, dat grotendeels in de provincie Noord-Holland ligt. De ruimte is er schaars. De provincie Noord-Holland werkt nauw samen met gemeenten en (private) maatschappelijke organisaties om een prettige leefomgeving voor onze inwoners te creëren, waar mensen kunnen wonen, werken en recreëren in een groen landschap.

Om goede afwegingen te maken tussen de verschillende belangen is contact met het bedrijfsleven essentieel. Het Raad van Aanbevelingsdiner gaf hier volop gelegenheid toe.

Dat betekent dat ook bedrijven de ruimte moeten hebben om te kunnen ondernemen en werkgelegenheid te creëren. De provincie vindt een goede bereikbaarheid via weg en openbaar vervoer, duidelijke milieu-randvoorwaarden en ruimte voor regionale bedrijventerreinen van groot belang. Dat geldt ook voor de toegankelijkheid van de havens, denk aan de tweede Zeesluis. Om goede afwegingen te maken tussen de verschillende belangen is contact met het bedrijfsleven essentieel. Ik vind BeterBusiness een mooi platform om met ondernemers in de regio ideeën, trends, behoeften en verwachtingen uit te wisselen.

BeterBusiness is daarom ook blij dat Arthur van Dijk betrokken is bij diverse bijeenkomsten van BeterBusiness.

 

 

 

Artikelen

  • Duin & Kruidbergconventie 2019

    De achtste editie van de Duin & Kruidberg Conventie, met als thema ‘Stem op Noord-Holland’, vond plaats op 11 maart 2019, aan de vooravond van de Provinciale Staten verkiezingen. Een mooie gelegenheid om in gesprek te gaan met commissaris van de Koning (NH) Arthur van Dijk.

  • Raad van Aanbeveling diner met bestuurders in Provinciehuis

    De gasten werden op vorstelijke wijze ontvangen met een aperitief in de Antichambre van het Provinciehuis. De Lodewijk Napoleonzaal vormt het mooie decor voor het diner.